Особливості травмування насіння пшениці та жита
ФАДЄЄВ Л. В., к.т.н., директор ТОВ «Завод «Фадєєв Агро», автор пофракційної щадної технології підготовки СИЛЬНОГО НАСІННЯ ТМ
Статистика показує, що за частотою повторюваності мікротравм їх можна розташувати в такій послідовності: плодова оболонка, насіннєва оболонка, відділення плодової оболонки. У середньому кількість пошкоджень озимої пшениці та жита, які визначаються при візуальному розгляді через лупу (10-кратне збільшення), знаходиться в межах 27-43% для пшениці та 37-63% для жита. Причому жито дробиться впоперек, а пшениця вздовж. Травмованість при обмолоті (дроблені зерна) у середньому становить для пшениці 3,5%, для жита 7,6%.
Osoblyvosti_travmuvannja_nasinnja_pshenyci.pdf (3.7 Мб)
Рекомендуем посмотреть: