Інновації в селекції зернових, технічних, кормових та овочевих культур: актуальні тенденції, кліматичні виклики та шляхи їх вирішення
ВОЖЕГОВА Р. А., доктор с.-г. наук, професор, член-кореспондент
За останні десятиліття загострюються глобальні екологічні загрози, зокрема зміни клімату, опустелювання, втрата біорізноманіття, які руйнують природні ресурси та створюють небезпеку для існування людства. Для подолання негативного впливу змін клімату, опустелювання та деградації ґрунтів, які мають вагомий вплив на ефективність функціонування аграрного сектору економіки, науковими установами Національної академії аграрних наук України розроблено високоефективні інноваційні генетико-селекційні розробки, створено й удосконалено агротехнології; оптимізовано розміщення та спеціалізація виробництва.
Selekciya_Innovacii.pdf (3.0 Мб)
Рекомендуем посмотреть:
- Мікробні препарати рятують землеробство від наслідків тотальної хімізації
- КОМПЛЕКСНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ БІОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
- На шляху до екологізації агровиробництва
- СВІТОВИЙ ДОСВІД ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ В ОРГАНІЧНОМУ ЗЕМЛЕРОБСТВІ
- Пріоритети раціонального розвитку виробництва зерна в Україні