СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО КОНТРОЛЮ ТА ГАРАНТУВАННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ КОРМІВ
КОЦЮМБАС І. Я., докт. вет. наук, професор,член-кор. УААН
ЛЕВИЦЬКИЙ Т. Г., канд. с/г наук
Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок
Попередження та прогнозування ризиків для здоров’я тварин та птиці, які можуть виникнути при застосуванні кормів, кормових добавок, преміксів, є основним завданням спеціалістів ветеринарної медицини та тваринництва. Слід підкреслити, що в період ринкової економіки і конкуренції загрози виникнення ризиків можуть часто викликатися тим, що виробник прагне досягти найвищих прибутків, часом навіть нехтуючи здоров’ям тварин і споживача. Прикладом можуть бути проблеми, пов’язані з виникненням губчастоподібної енцефалопатії, зараженням діоксинами кормів та продуктів, а також випадки забруднення сировини і продукції тваринного походження антибіотиками, мікотоксинами, пестицидами, сальмонелою тощо. Ці приклади свідчать про велику кількість загроз, що виникають при виробництві кормів, і небезпеку їх перенесення по ланцюгу виробництва до продукції тваринного походження…
Сучасні підходи до контролю... (96.9 Кб)
Вам запрещён доступ к этому файлу.
Рекомендуем посмотреть: