СОРТИ ЛЮПИНУ СЕЛЕКЦІЇ ІНСТИТУТУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ МІКРОБІОЛОГІЇ ТА АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА НААН ЯК СКЛАДОВА ЧАСТИНА БІОЛОГІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА В ЗОНІ ПОЛІССЯ УКРАЇНИ
БАРДАКОВ В.А., завідувач лабораторії землеробства та насінництва ІСМАВ НААН
Люпин – цінна зернобобовакультура, яка в багатьох країнах світу використовується на зелений корм, силос, зернофураж і як сидерат. Люпин часто називають «північною» або «європейською» соєю через високий вміст білка (30-45%), збалансованого за амінокислотним складом, жиру (5,3-20%), вітамінів, мікро- і макроелементів, що характеризує його як цінну кормову культуру. У зоні Полісся України ця зернобобова культура відіграє важливу роль у системі підвищення родючості ґрунтів без додаткових затрат на органічні та мінеральні добрива.
Sorty_Ljupynu.pdf (903.0 Кб)
Рекомендуем посмотреть:
- Пріоритети раціонального розвитку виробництва зерна в Україні
- ЗЕРНОВЕ ВИРОБНИЦТВО СТЕПОВОЇ ЗОНИ УКРАЇНИ: СТАН ТА ОСНОВНІ ЕКОНОМІЧНІ І ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРІОРИТЕТИ ЙОГО КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОГО РОЗВИТКУ В УМОВАХ 2014 РОКУ
- Система землеробства NO-TILL
- «ІнтерАГРО 2014»: Ювілейна виставка сільськогосподарської техніки та обладнання в Україні
- БТУ-ЦЕНТР ДОПОМОЖЕ ПОПОВНИТИ НЕСТАЧУ МІКРОДОБРИВ НА УКРАЇНСЬКИХ ПОЛЯХ