
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

ЗАХИСТ КОРМІВ ВІД КОНТАМІНАЦІЇ ГРИБАМИ ТА МІКОТОКСИНАМИ
КОТИК А. М., ТРУФАНОВА В. О., ТРУФАНОВ О. В.
Державна дослідна станція птахівництва НААН
Рівень вологості і температура до і під час зберігання. Вологість субстрату (AW > 0,65) є основним стримуючим фактором для росту грибів. Життєздатність грибів зберігається при загальному рівні вмісту води в зерні вище 15%, хоча існують великі розбіжності між грибами. Aspergillus sр., які є менш вимогливими, можуть рости при низькій вологості (13,5-18%), у той час як для Fusarium sр. потрібно 17-19%. У присутності спор Fusarium концентрації ДОН у зерні збільшувались у 10 разів і більше протягом 6 тижнів, якщо рівень вологості перевищував 17-20% при 20 оС (Birzele et al., 2000).
Рекомендуем посмотреть:
- СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО КОНТРОЛЮ ТА ГАРАНТУВАННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ КОРМІВ
- Унікальна новинка на українському ринку – добриво-буферізатор «КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» з трьохрівневим контролем рН
- Група інноваційних розсадників плодових та енергетичних культур – Голланд Алма та Голланд Плант Україна
- Вимоги ЄС до кормів при імпорті продукції тваринництва
- ЗАСТОСУВАННЯ МІКРОБНИХ ПРЕПАРАТІВ ПРИ КОНСЕРВУВАННІ ЗЕЛЕНИХ КОРМІВ