Птахівництво
ФАКТИ ПРО ВИПАРНЕ ОХОЛОДЖЕННЯ
Матеріали надані компанією Hogslat
Основним правилам охолодження птиці:
1) Коли температура зовнішнього повітря вище 27 °С, відносна вологість майже завжди нижче 80%.
2) Використання випарного охолодження, коли відносна вологість повітря перевищує 80%, по суті не приносить користі.
3. Відносна вологість 80% не є проблемою, якщо швидкість повітря у пташнику на належному високому рівні.
Fakty_pro_oholodzhennja_Hogslat.pdf (5.6 Мб)
Альтернитива загальноприйнятим препаратам буде необхідна завтра, але прибуток можна отримати вже сьогодні
В останні роки досягнуто значних успіхів по розширенню і впровадженню в практику йодистих препаратів на різній основі. Такі препарати різняться між собою за лікувальною формою, методом застосування і технологією виготовлення. Засобом, який спроможний забезпечити організм імунним антиоксидантним захистом і одночасним надходженням необхідної кількості Йоду і Селену, а також який би легко засвоювався і є продукт нового покоління «Йодіс К+Se» (ТУ У 15.7-30631018-011:2011) виробництва СГП «МБС».
Enteronormin.pdf (571.0 Кб)
ДОСТО® Порошок у годуванні бройлерної птиці
Олександр СЛЮСАР, комерційний директор DOSTOFARM GmbH, Німеччина
ДОСТО® Порошок забезпечує значне підвищення ефективності вирощування і відгодівлі бройлера. Витрати на натуральну кормову добавку з розрахунку на тонну корму може дозволити собі кожна птахофабрика, значно скоротивши цілий ряд інших кормових витрат. Точні дозування автором статті наводяться строго індивідуально при спільній оптимізації раціону с/г птиці. Антикокцидійні, імуностимулюючі та антибактеріальні властивості ДОСТО® доповнив ще й позитивний вплив на показник вологості м’яса птиці.
Dostofarm_dostoporoshok.pdf (449.7 Кб)
Влияние 100% натурального масла DOSTOорегано на бройлеров с Eimeria инфекцией
Эксклюзивный дистрибьютор Dostofarm в Украине ООО «АгроПлюсИнвест»
Чтобы выявить роль DOSTO орегано в решении проблемы кокцидиоза, компания Dostofarm в совместной работе с научно-исследовательскими институтами провела три эксперимента на бройлерах, в которых животные были заведомо заражены кокцидиозом. Представляем вашему вниманию результаты испытаний и опыта последних лет:
Focus_on_DOSTO_Coccidia.pdf (3.1 Мб)
DOSTO® орегано в птахівництві
Олександр СЛЮСАР,комерційний директор компанії DOSTOFARM, Німеччина
На відміну від більшості птахівничих підприємств, на котрих у профілактичних цілях все ще застосовуються антибіотики, виробництво без їх застосування вимагає уважного перегляду питань якості курчат і стану кишечника птиці. Проблеми з якістю курчат найчастіше є наслідком інфікування грамнегативними організмами і реконтамінацією, викликаною вакцинацією in ovo. Застосування водорозчинної і порошкової форм DOSTO® орегано дозволяє виростити рентабельну птицю без антибіотиків.
Ptakhivnictvo_DOSTO_Oregano_v_ptakhivnyctvi-2.pdf (202.5 Кб)
ВИКЛИКИ ДЛЯ СУЧАСНОГО ПТАХІВНИЦТВА
ЩОРІЧНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР HIPRA ANNUAL CONGRESS BUKOVEL 2020
Кожного року відбувається постійний розвиток та глобалізація птахівництва, впроваджуються нові підходи до профілактики інфекційних захворювань, що дають можливість покращити виробничі показники та безупинно рухатись вперед. Разом із тим ветеринари безперервно стикаються з безліччю невирішених питань у профілактиці та знаходяться у пошуку дієвих рішень, оскільки з’являються емерджентні та поширюються ендемічні захворювання, виникають варіантні штами патогенів з високим рівнем мінливості, постійно зростає вірулентність та онтагіозність інфекційних агентів. Саме тому компанія LABORATORIOS HIPRA, S.A. вирішила організувати з 5 по 7 березня 2020 року щорічний науково-практичний семінар «HIPRA ANNUAL Congress Bukovel 2020» для відповіді на найбільш актуальні питання, присвячені проблематиці кокцидіозу та хвороби Гамборо.
Conferenciya_HIPRA.pdf (1.2 Мб)
ХV Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво-2019»
За доброю традицією вже шостий рік поспіль на базі курортного комплексу «Ріксос Прикарпаття» у місті Трускавець, що на Львівщині, у вересні відбувається наймасштабніший захід у галузі птахівництва України. 16-20 вересня Союз птахівників України за сприяння МінАПК України провів свою ХV Міжнародну конференцію і виставку «ПТАХІВНИЦТВО-2019».
Цьогорічний захід відвідали представники численних птахофабрик, вітчизняні та міжнародні експерти, виробники та дистриб’ютори обладнання, ветеринарних препаратів, кормів, добавок та інших супутніх товарів для птахівництва.
Ogiyad_podiy_PTAKHIVNICHTVO_2019.pdf (1.2 Мб)
СУБКЛІНІЧНИЙ КОКЦИДІОЗ БРОЙЛЕРІВ ТА ЙОГО ПРОФІЛАКТИКА
НЕЧИПУРЕНКО О. О., ІВАЩЕНКО О. А, к. б. н., спеціалісти з технічного відділу компанії Hipra Laboratorious, S.A. (Іспанія)
Наразі дієвим вирішенням проблеми резистентних штамів еймерій та субклінічних форм кокцидіозу є використання живих атенуйованих вакцин, наприклад, Евант, на основі наступних видів еймерій: Е. acervulina, E. tenella, E. maxima, E. mitis та E. praecox. Вакцинацію проводять в інкубаторі спрей-методом (розмір краплі > 220 мкм), а активний імунітет формується через 14 днів. Для стимуляції імунітету до складу вакцини входить розчинник, що містить адьювант на основі монтаніду, а також фарбник та ароматизатор ванілі для покращення скльовування. Слід пам’ятати, що після вакцинації принаймні протягом 3-х тижнів не рекомендовано застосовувати кокцидіостатики, сульфаніламіди та антибіотики тетрациклінового ряду.
Ptakhivnictvo_HIPRA.pdf (998.5 Кб)
Переваги рециркуляційної системи вентиляції
Катерина ЛУКАШЕВСЬКА,менеджер з маркетингу HOG SLAT Україна
Розгінні вентилятори вже протягом багатьох років використовуються у птахівництві для поліпшення умов вирощування в пташниках та економії палива в холодний період року, особливо під час попереднього підігріву приміщення або в перші тижні після посадки курчат. Цей принцип змішування повітря є достатньо простим, зрозумілим і дуже ефективним, який забезпечує економію коштів у зимовий період, не погіршуючи при цьому виробничі показники.
Ptakhivnictvo_HogSlat.pdf (385.4 Кб)
Особливості утримання качок
Качине м’ясо – високопоживний продукт з відмінними смаковими якостями. У ньому міститься 63-68% води, 18-20% сирого протеїну, в тому числі 17% білків, з яких 98% належать до повноцінних. Збалансованість амінокислот у качиному м’ясі близька до оптимальної.