Тваринництво
DOSTOFARM СВЯТКУЄ 25-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ – ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ ІННОВАЦІЙ ТА УСПІХУ В ІНДУСТРІЇ ГОДІВЛІ ТВАРИН
DOSTOFARM, провідний постачальник інноваційних рішень для годування тварин на основі натуральних активних інгредієнтів, у цьому році відзначає своє 25-річчя.
З моменту заснування в 1999 році компанія безперервно розвивається, постійно фокусуючись на потребах своїх клієнтів та здоров’ї тварин.
Dostofarm.pdf (470.3 Кб)
У Києві відбудеться Український тваринницький саміт – форум з ефективного тваринництва і птахівництва
Цієї осені компанія ProAgro Group проведе вже третій Український тваринницький саміт, котрий став провідною вітчизняною платформою для обговорення сучасних трендів і проблемних питань розвитку тваринництва, птахівництва, переробки тваринницької продукції та кормовиробництва.
Мета заходу: залучити до обговорення проблем сектору агровиробників, профільних фахівців та урядовців, постачальників послуг і продуктів для галузі, щоб знайти шляхи збереження, відродження та стрімкого зростання тваринництва, переробної промисловості і кормовиробництва України.
Ukrajinsjkyji_Twarynnychjkyji_sammit.pdf (690.7 Кб)
САЛЬМОНЕЛЬОЗ ПТИЦІ. ЗАХОДИ БОРОТЬБИ ТА ПРОФІЛАКТИКА
Актуальні наукові дослідження підтверджують ефективність застосування передових схем використання новітніх препаратів, які поєднують комплекси «ЕНТЕРОНОРМІН» водорозчинний з «ЙОДІС+SE» та «ЕНТЕРОНОРМІН ДЕТОКС». На підтвердження наводимо дані Експертного висновку (№ 001/24 від 27 лютого 2024 року), що підготував Державний науково-контрольний інститут біотехнології штамів мікроорганізмів ДНКІБШМ.
СУЧАСНІ РІШЕННЯ ЗАВОДУ «МЕГА КОРМ» ВЕТОЗИМ МУЛЬТИ — МУЛЬТИЕНЗИМНА КОРМОВА СУМІШ
Використання сучасних ферментних комплексів посилює імунний захист птиці, оптимізує витрати на її годівлю та покращує економічні показники виробництва. Функціональна годівля, спрямована на зміцнення здоров’я кишечнику птиці, – один з доступних способів покращення виробничих показників.
Найкращим методом, спрямованим на підтримку здоров’я кишечника, є додержання принципів зміцнення імунного захисту. Важливу частину цього захисту забезпечують функції травлення та абсорбції. Існують різні заходи у сфері годівлі, які можуть сприяти здоровому функціонуванню шлунково-кишкового тракту. Один із них – використання кормових ферментів.
ШПАРГАЛКИ З ЯКІСНОЇ ЗАГОТІВЛІ ГРУБИХ КОРМІВ. ПРАКТИКА УКРАЇНИ
Розрахуйте на папері продуктивність кожного етапу заготівлі (косіння, ворушіння, валкування, підбір та перевезення, розгортання, трамбування). Ви маєте вийти на однакову годинну продуктивність кожного етапу (валкування та підбір можуть мати дещо вищу продуктивність). Продуктивність загальна визначатиметься продуктивністю найслабшої ланки. Таке планування покаже потребу в додаткових одиницях техніки для балансування всієї лінійки. Продуктивність скошування частково може коригуватися робочою швидкістю, інші етапи – виключно кількістю техніки. Маючи обсяг роботи і годинну продуктивність, можна вийти на кількість днів укосу…
Shpargalka_zagotivlia_Pttinger.pdf (4.0 Мб)
ХВОРОБА ГІСТОМОНОЗ «ЧОРНА ГОЛОВА» У ПТАХІВ: ДОСТО® ОРЕГАНО – ЧУДОДІЙНИЙ ЗАСІБ
Паразитарне захворювання, що супроводжується появою «чорної голови», спричиняє значні економічні втрати у птахівництві через зниження продуктивності та загибелі птахів. ДОСТО®Орегано, на жаль, не є чудодійним засобом проти всіх хвороб, проте може бути використане як високоефективний захід профілактики та реагування для підтримки здоров’я птиці через годування та/або воду.
Hvoroba_Gistomonos_DostoOregano_Chudodiyniy_zasib.pdf (783.8 Кб)
ЩО ТАКЕ PH ВОДИ ТА ЯК ЙОГО ВИМІРЯТИ?
pH води – це показник, який відповідає за ктивність іонів водню у водних розчинах. Чим менше іонів водню, тим кисліше розчин. Кислотність визначає появу корозії на металевих сплавах, провокує хімічні реакції, впливає на рівень забруднення токсичними речовинами. Необхідно контролювати водневий показник, оскільки він безпосередньо впливає на здоров’я людини.
Ventalab_PH_vody.pdf (441.6 Кб)
КОНТРОЛЬ ТЕМПЕРАТУРИ ТА ПОТОКУ ПОВІТРЯ ПРОТЯГОМ УСЬОГО РОКУ
За матеріалами Майкла ЗАРИКА, інженера-спеціаліста кафедри птахівництва Університету штату Джорджія (США)
Одним із найпоширеніших запитань серед виробників бройлерів є визначення того, як птахи почуваються при різних обсягах руху повітря. Хоча існують діаграми, які надають приблизні оцінки, ми насправді не знаємо точного ступеня охолоджуючого ефекту і, ймовірно, ніколи не дізнаємося достеменно. Оскільки надзвичайно важко визначити те, як птах сприймає навколишнє середовище термічно.
Повна версія статті:
Kontrol_temperatury_ta_kontrolu_povitrja_Hogslat.pdf (960.2 Кб)
ЗАСТОСУВАННЯ КОРМОВОЇ ДОБАВКИ ДОСТО® ПОРОШОК У ГОДІВЛІ СВИНОМАТОК, ПОРОСЯТ ТА ВІДГОДІВЕЛЬНИХ СВИНЕЙ
Francisca VEINAT / Францизка ВАЙНАТ, продукт-менеджер компанії DOSTOFARM GmbH, Німеччина
Здорові тварини з добрим споживанням корму та високим середньодобовим набором ваги є невід’ємним елементом ефективного виробництва свиней. Патогени і токсини можуть впливати на імунну систему тварини, заселяючись у шлунково-кишковому тракті та негативно впливаючи на продуктивність і здоров’я. У цих умовах підтримання здоров’я травної системи є ключовим моментом для здоров’я свиноматок, поросят та відгодівельних свиней. Більше 20 років компанія DOSTOFARM/ДОСТОФАРМ надає природну альтернативу: ефірна олія ДОСТО® Орегано – у вигляді кормових добавок ДОСТО® Порошок та ДОСТО®Ліквід. Численні дослідження показують, що природна ефірна олія цієї рослини покращує здоров’я кишечника завдяки своїй антибактеріальній активності.
Zastosuvannja_kormovoji_dobavky_Dostofarm_u_svinarstvi.pdf (375.1 Кб)
ЗНИЖЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОЇ СТРАТИФІКАЦІЇ
Зниження стратифікації (температурного розшарування повітря) в приміщенні підвищує комфорт тварин і знижує витрати на енергію Стратифікація повітря – розподіл температури повітря по висоті приміщення. Особливо це відчувається взимку, коли тепле повітря здіймається вгору, тоді як воно вкрай необхідне на рівні тварин. Зниження стратифікації повітря в приміщеннях робить перебування тварин в приміщенні комфортним, а витрати на опалення більш заощадливими.
Snyzhennja_temperaturnoji_stratyfikacjij_Hogslat.pdf (1.7 Мб)