Тваринництво
Історія починається зараз: Інтрадермальна вакцинація проти ЦВС-2
НЕЧИПУРЕНКО О. О., к.б.н., спеціаліст з технічної підтримки Laboratorios Hipra, S.A.
Глобалізація та постійний розвиток свинарства відбуваються безперервно, впроваджуються нові підходи до профілактики інфекційних захворювань, що дають можливість покращити виробничі показники, зменшити кількість маніпуляцій на фермі та стрімко рухатися вперед. Ветеринари постійно стикаються з безліччю невирішених питань у профілактиці та знаходяться в пошуку дієвих рішень, оскільки з’являються емерджентні та поширюються ендемічні захворювання, виникають варіантні штами патогенів з високим рівнем мінливості, зростає вірулентність та контагіозність інфекційних агентів. Саме тому компанія LABORATORIOS HIPRA, S.A. розробила унікальний продукт Міосфера®, призначений для одночасної імунізації від цирковірусної інфекції та мікоплазмозу.
M.hyo-PCV2_HIPRA.pdf (385.1 Кб)
Молочним виробникам розповіли про особливості годівлі на роботизованих фермах
3 грудня 2020 року відбувся вебінар за напрямом ВРХ «Особливості годівлі на роботизованих фермах», організований компанією AVA Group.
Спікером вебінару став міжнародний експерт із ВРХ Пітер ван Доорен (Нідерланди). Він розповів про основні технологічні аспекти годівлі на роботизованих фермах, а також про управління процесом годівлі та нові тенденції в менеджменті роботизованих ферм.
AVA_GROUP.pdf (318.5 Кб)
Влияние 100% натурального масла DOSTOорегано на бройлеров с Eimeria инфекцией
Эксклюзивный дистрибьютор Dostofarm в Украине ООО «АгроПлюсИнвест»
Чтобы выявить роль DOSTO орегано в решении проблемы кокцидиоза, компания Dostofarm в совместной работе с научно-исследовательскими институтами провела три эксперимента на бройлерах, в которых животные были заведомо заражены кокцидиозом. Представляем вашему вниманию результаты испытаний и опыта последних лет:
Focus_on_DOSTO_Coccidia.pdf (3.1 Мб)
Порівняння систем кормозаготівлі
За матеріалами компанії PÖTTINGER
Вибір технології заготівлі кормів залежить від багатьох факторів і є індивідуальним рішенням кожного господарства, що адаптоване під вимоги господарства. Компанія PÖTTINGER як світовий лідер причепів-підбирачів покладається на технологію заготівлі кормів причепами – продуктивна заготівля за допомогою 1 людини для найкращої якості корму та силосу з мінімально можливими затратами.
porivnaynay_system_kormozagotivli.pdf (807.5 Кб)
УТИЛІЗАЦІЯ ТВАРИННИЦЬКИХ ВІДХОДІВ
Чималою проблемою на кожній фермі є утилізація гною. Одним з варіантів вирішення цього питання є якісне зберігання гною для його подальшого використання: внесення в ґрунт чи будівництво біогазових установок.
Обладнання Eisele допомогає вирішити цю задачу. Але є певні вимоги щодо зберігання гною в сучасних умовах. За європейськими стандартами гній перед внесенням в ґрунт повинен зберігатися 6 місяців. При внесенні сирого гною протягом багатьох років ґрунт перенасичується фосфором, наслідком буде ерозія, що призводить до зниження родючості посівних площ і врожаю.
Utylizaciya_tvarynnyckikh_vidkhodiv.pdf (734.9 Кб)
СУЧАСНІ СИСТЕМИ І СПОСОБИ ГНОЄВИДАЛЕННЯ
Будь-яку тваринницьку ферму або свинарник неможливо уявити без останнього етапу – видалення продуктів життєдіяльності тварин. Саме тому, ще під час будівництва, реконструкції та експлуатації тваринницьких комплексів або свиноферм серед багатьох технологічних процесів особлива увага приділяється гноєвидаленню.
Незалежно від того, будують корівник, свинарник чи приміщення для утримання птиці, систему гноєвидалення починають закладати ще на стадії фундаменту. Залежно від обраного типу системи облаштовують підлогу приміщення і будують лагуни/ванни для зберігання гноївки або майданчики для сепарації та зберігання твердого гною.
Systemy_gnoevydalennay.pdf (496.7 Кб)
Важливість об`єктивної оцінки стану тіла свиноматки
Утримання свиноматок в належний вазі – є однією з основних задач на свинофермі. Якість та кількість корму, що з`їдає свиноматка, напряму впливає на її продуктивність, на якість молока, на здоров`я самої свиноматки та її потомства.
В усьому світі, зазвичай, годують свиноматок, виходячи із суб`єктивних цілей і на кожній фермі своя «ідеальна» кондиція.
Vazhlyvist_ochinki_tila_svinomatky.pdf (446.1 Кб)
ДОСТО орегано для свиноматок
Єдиний дистриб’ютор DOSTO Farm в Україні ТОВ “АгроПлюсІнвест”
Протягом останніх декількох років у свинарстві відмічається тенденція росту кількості народжених поросят у гнізді, що, у свою чергу, робить період лактації для свиноматки більш проблемним.
ДОСТО орегано в кормі лактуючих свиноматок сприяє стабілізації кишечника, покращує засвоюваність корму і підвищує продуктивність. Крім того, забезпечує захист свиноматок і поросят від кишкових патогенів і паразитів.
Dostooregano_dlya_svinomatok.pdf (207.0 Кб)
На час переходу DOSTO® орегано проти виразки шлунка свиней
Всім відома бактерія Helicobacter pylori, яка здатна викликати виразку у людини, – не єдина у своєму роді. Бельгійські біологи знайшли її аналог у шлунку свиней. За численними даними профільних фахівців, натуральне ефірне масло Dosto® орегано, яке вироблене німецькою компанією Dostofarm®, здатне вирішувати проблеми з виразковою хворобою шлунка не тільки людей, а й тварин (свиней).
DOSTO® орегано в птахівництві
Олександр СЛЮСАР,комерційний директор компанії DOSTOFARM, Німеччина
На відміну від більшості птахівничих підприємств, на котрих у профілактичних цілях все ще застосовуються антибіотики, виробництво без їх застосування вимагає уважного перегляду питань якості курчат і стану кишечника птиці. Проблеми з якістю курчат найчастіше є наслідком інфікування грамнегативними організмами і реконтамінацією, викликаною вакцинацією in ovo. Застосування водорозчинної і порошкової форм DOSTO® орегано дозволяє виростити рентабельну птицю без антибіотиків.
Ptakhivnictvo_DOSTO_Oregano_v_ptakhivnyctvi-2.pdf (202.5 Кб)