Тваринництво
СТАБІЛЬНІСТЬ ПРИРОДНОГО АНТИБІОТИКА DOSTO® / ДОСТО® ОРЕГАНО В КОРМОВИРОБНИЦТВІ ВСІМ С/Г ТВАРИНАМ І ПТАХАМ
Олександр СЛЮСАР, комерційний директор Dostofarm GmbH, Німеччина
Контроль за використанням антибіотиків в якості ростостимулюючого і профілактичного засобу позначився на різкому зростанні обсягів застосування натуральної ефірної олії ДОСТО® орегано, у тому числі і в кормовиробництві України. ДОСТО® Порошок не боїться екструзії і грануляції, його включають в рецепти преміксів і готових кормів, забезпечуючи тваринницьким підприємствам максимально стабільну ефективність вирощування і відгодівлі тварин.
Stabilnist_pryrodnogo_antybiotyka_DOSTO_OREGANO.pdf (1.0 Мб)
ЗЦМ для поросят – кращий старт та менше днів вирощування до досягнення забійних кондицій!
Костянтин МАХНО,канд. с.-г. наук,інноваційний менеджер з годівлі свиней Ava Group
Жива маса поросят при відлученні від свиноматки – це один із головних виробничих показників на свинофермі. Що більшою буде вага поросят на відлучку, то швидше свині досягнуть забійної ваги у 110 кг. Адже в ранньому віці ріст найінтенсивніший! Тому необхідно використовувати цей період по максимуму та не втрачати потенціал тварини.
ZCM_dlya_porosyat_AVA_Group.pdf (656.6 Кб)
ВАЖЛИВІ АСПЕКТИ ВИБОРУ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ГНОЄВИДАЛЕННЯ
Сьогодні українські фермери мають доступ до широкого спектру обладнання для гноєвидалення. На чому ж потрібно зосередитися, щоб зробити правильний вибір? Пропонуємо читачам практичний досвід від компанії ТОВ «Камчатка», де впроваджена ефективна система гноєвидалення Eisele.
Директор ПИСАРЕНКО Руслан Сергійович розповів про своє підприємство, поділився деталями успіху та практичними порадами:
Vazhlyvi_aspekty_vybora_obladnannya_dlya_gnoevydalennya.pdf (411.5 Кб)
Історія починається зараз: Інтрадермальна вакцинація проти ЦВС-2
НЕЧИПУРЕНКО О. О., к.б.н., спеціаліст з технічної підтримки Laboratorios Hipra, S.A.
Глобалізація та постійний розвиток свинарства відбуваються безперервно, впроваджуються нові підходи до профілактики інфекційних захворювань, що дають можливість покращити виробничі показники, зменшити кількість маніпуляцій на фермі та стрімко рухатися вперед. Ветеринари постійно стикаються з безліччю невирішених питань у профілактиці та знаходяться в пошуку дієвих рішень, оскільки з’являються емерджентні та поширюються ендемічні захворювання, виникають варіантні штами патогенів з високим рівнем мінливості, зростає вірулентність та контагіозність інфекційних агентів. Саме тому компанія LABORATORIOS HIPRA, S.A. розробила унікальний продукт Міосфера®, призначений для одночасної імунізації від цирковірусної інфекції та мікоплазмозу.
M.hyo-PCV2_HIPRA.pdf (385.1 Кб)
Молочним виробникам розповіли про особливості годівлі на роботизованих фермах
3 грудня 2020 року відбувся вебінар за напрямом ВРХ «Особливості годівлі на роботизованих фермах», організований компанією AVA Group.
Спікером вебінару став міжнародний експерт із ВРХ Пітер ван Доорен (Нідерланди). Він розповів про основні технологічні аспекти годівлі на роботизованих фермах, а також про управління процесом годівлі та нові тенденції в менеджменті роботизованих ферм.
AVA_GROUP.pdf (318.5 Кб)
Влияние 100% натурального масла DOSTOорегано на бройлеров с Eimeria инфекцией
Эксклюзивный дистрибьютор Dostofarm в Украине ООО «АгроПлюсИнвест»
Чтобы выявить роль DOSTO орегано в решении проблемы кокцидиоза, компания Dostofarm в совместной работе с научно-исследовательскими институтами провела три эксперимента на бройлерах, в которых животные были заведомо заражены кокцидиозом. Представляем вашему вниманию результаты испытаний и опыта последних лет:
Focus_on_DOSTO_Coccidia.pdf (3.1 Мб)
Порівняння систем кормозаготівлі
За матеріалами компанії PÖTTINGER
Вибір технології заготівлі кормів залежить від багатьох факторів і є індивідуальним рішенням кожного господарства, що адаптоване під вимоги господарства. Компанія PÖTTINGER як світовий лідер причепів-підбирачів покладається на технологію заготівлі кормів причепами – продуктивна заготівля за допомогою 1 людини для найкращої якості корму та силосу з мінімально можливими затратами.
porivnaynay_system_kormozagotivli.pdf (807.5 Кб)
УТИЛІЗАЦІЯ ТВАРИННИЦЬКИХ ВІДХОДІВ
Чималою проблемою на кожній фермі є утилізація гною. Одним з варіантів вирішення цього питання є якісне зберігання гною для його подальшого використання: внесення в ґрунт чи будівництво біогазових установок.
Обладнання Eisele допомогає вирішити цю задачу. Але є певні вимоги щодо зберігання гною в сучасних умовах. За європейськими стандартами гній перед внесенням в ґрунт повинен зберігатися 6 місяців. При внесенні сирого гною протягом багатьох років ґрунт перенасичується фосфором, наслідком буде ерозія, що призводить до зниження родючості посівних площ і врожаю.
Utylizaciya_tvarynnyckikh_vidkhodiv.pdf (734.9 Кб)
СУЧАСНІ СИСТЕМИ І СПОСОБИ ГНОЄВИДАЛЕННЯ
Будь-яку тваринницьку ферму або свинарник неможливо уявити без останнього етапу – видалення продуктів життєдіяльності тварин. Саме тому, ще під час будівництва, реконструкції та експлуатації тваринницьких комплексів або свиноферм серед багатьох технологічних процесів особлива увага приділяється гноєвидаленню.
Незалежно від того, будують корівник, свинарник чи приміщення для утримання птиці, систему гноєвидалення починають закладати ще на стадії фундаменту. Залежно від обраного типу системи облаштовують підлогу приміщення і будують лагуни/ванни для зберігання гноївки або майданчики для сепарації та зберігання твердого гною.
Systemy_gnoevydalennay.pdf (496.7 Кб)
Важливість об`єктивної оцінки стану тіла свиноматки
Утримання свиноматок в належний вазі – є однією з основних задач на свинофермі. Якість та кількість корму, що з`їдає свиноматка, напряму впливає на її продуктивність, на якість молока, на здоров`я самої свиноматки та її потомства.
В усьому світі, зазвичай, годують свиноматок, виходячи із суб`єктивних цілей і на кожній фермі своя «ідеальна» кондиція.
Vazhlyvist_ochinki_tila_svinomatky.pdf (446.1 Кб)