
![]() |
![]() |

Тваринництво
Догляд за свиноматкою під час опоросу та лактації
Належний догляд за свиноматкою в період поросності, опоросу та лактації – це засіб для досягнення мети – отримання великого посліду здорових поросят при народженні, які залишаться здоровими та швидко зростатимуть. Відхід у цей період повинен також підготувати свиноматку до успішного повторного еструсу на ранньому етапі в рамках використовуваної системи відлучення та повторного запліднення. На момент опоросу свиноматка повинна перебувати в найкращому стані, що важливо як для неї самої, так і для очікуваного посліду. Свиноматок слід годувати правильно збалансованим раціоном у рекомендованій кількості, щоб новонароджені поросята були міцними і добре розвивалися. Програма охорони здоров’я стада повинна захищати свиноматок від носіїв захворювань під час поросності, необхідна для максимальної виживаності посліду протягом перших тижнів життя та для ефективного зростання до відлучення та реалізації на ринок. Зі свиноматками слід поводитись обережно і за регулярним щоденним графіком.
HogSlat.pdf (2.7 Мб)
ФІЗІОЛОГІЧНА КОРЕКЦІЯ ГОДІВЛІ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ЗА ПРОГРАМОЮ INTELLIGENT NUTRITION ВІД EDINSTVO GROUP
Генетичні компанії працюють над поліпшенням господарчих показників птиці в напрямі стабільного виробництва, зберігаючи баланс між споживанням корму, масою тіла та продуктивністю. Сучасні лінії курей-несучок мають відповідати виробничим та економічним вимогам й адаптуватися до нових виробничих систем, індикаторів економічних показників та глобальних тенденцій благополуччя.
Ptachivnictvo_Edinstvo_Group.pdf (434.9 Кб)
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВ І ЯЄЧНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ
Олександр СЛЮСАР, комерційний директор Dostofarm GmbH, Німеччина
Кормова добавка ДОСТО® Порошок на основі натуральної ефірної олії ДОСТО® Орегано компанії DOSTOFARM GmbH підвищує активність ферментів підшлункової залози курей-несучок, покращуючи тим самим показники конверсії корму та яєчної продуктивності. Дослідження показали в тому числі позитивний вплив природних активних компонентів ДОСТО®, що надходять у кишечник птиці через корм, не лише на колір жовтка, а й на товщину та міцність шкаралупи.
Pidvyshyennya_yayechnoyi_produktyvnosti_Dostofarm.pdf (2.2 Мб)
ВПЛИВ ПРЕПАРАТУ «ЕНТЕРОНОРМІН» НА ЕНДО- І ЕКЗОМІКРОФЛОРУ ПРИ ВИРОЩУВАННІ ПТИЦІ
Промислове птахівництво характеризується високою концентрацією поголів’я, інтенсивним характером росту і розвитку птиці. У таких умовах при порушенні мікроклімату в приміщеннях відбувається накопичення і широке поширення в зовнішньому середовищі патогенної і умовно-патогенної мікрофлори,яка все частіше стає причиною зниження продуктивності і загибелі птиці.
Ptachivnictvo_Enteronormin.pdf (1.6 Мб)
КОРМОВА ДОБАВКА ДОСТО® ПОРОШОК ПОПЕРЕДЖУЄ ВИРАЗКУ ШЛУНКА ТА ІЛЕЇТ У СВИНЕЙ
Олександр СЛЮСАР, комерційний директор DOSTOFARM ГмбХ, Німеччина
Застосування кормової добавки ДОСТО® Порошок на основі натуральної ефірної олії ДОСТО® Орегано в годуванні свиноматок, поросят на дорощуванні і відгодівельних
свиней забезпечує вирішення проблеми не тільки з дизентерією, набряковою хворобою, але й з ілеїтом і виразковою хворобою шлунка свиней.
Причин виразки шлунка свиней багато: вони можуть бути пов’язані як з поживністю, та і з фізичною якістю корму, рівнем управління свинями, інфекціями та іншими чинниками, які викладені більш детально у доданому файлі:
Dostoporoschok_poperedzhaey_vyrazku_schlunku_ta_ilejt_u_svyney.pdf (2.1 Мб)
Чому саме обирають підкислювач Feedacid Max?
Ольга Махно – кандидат с/г наук, начальник відділу продуктового маркетингу напрямок «Свині» AVA Group
До числа унікальних підкислювачів можна віднести Feedacid Max від компанії «Provit». У його складі сім органічних кислот: мурашина кислота, пропіонова кислота, фосфорна кислота, лимонна кислота, сорбінова кислота, молочна кислота, амонійні буфери (солі органічних кислот: форміат амонію, пропіонат амонію). Поєднання цих речовин дозволяє вирішити всі проблеми, які «стоять» перед підкислювачем.
AVA_GROUP_Pidkisluvach.pdf (483.3 Кб)
Мікробні консерванти у технологіях силосування кормів
Кравченко Н.О., Дмитрук О.М., *Чумаченко С.П. Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
*Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН
Сьогодні у господарствах все більше уваги звертають на використання мікробних консервантів (силосних заквасок), що пояснюється екологічністю їх виробництва і застосування, технологічністю, ефективністю і відносно невисокою ціною. Мікробні консерванти сприяють оптимізації процесу молочнокислого бродіння у консервованій сировині, пригніченню розвитку гнилісних та маслянокислих бактерій, різкому збільшенню кількості корисної мікрофлори, вмісту молочної кислоти, і як наслідок, якісному консервуванню рослинної сировини.
Mikrobni_conservantu.pdf (652.6 Кб)
Альтернитива загальноприйнятим препаратам буде необхідна завтра, але прибуток можна отримати вже сьогодні
В останні роки досягнуто значних успіхів по розширенню і впровадженню в практику йодистих препаратів на різній основі. Такі препарати різняться між собою за лікувальною формою, методом застосування і технологією виготовлення. Засобом, який спроможний забезпечити організм імунним антиоксидантним захистом і одночасним надходженням необхідної кількості Йоду і Селену, а також який би легко засвоювався і є продукт нового покоління «Йодіс К+Se» (ТУ У 15.7-30631018-011:2011) виробництва СГП «МБС».
Enteronormin.pdf (571.0 Кб)
ДОСТО® Порошок у годуванні бройлерної птиці
Олександр СЛЮСАР, комерційний директор DOSTOFARM GmbH, Німеччина
ДОСТО® Порошок забезпечує значне підвищення ефективності вирощування і відгодівлі бройлера. Витрати на натуральну кормову добавку з розрахунку на тонну корму може дозволити собі кожна птахофабрика, значно скоротивши цілий ряд інших кормових витрат. Точні дозування автором статті наводяться строго індивідуально при спільній оптимізації раціону с/г птиці. Антикокцидійні, імуностимулюючі та антибактеріальні властивості ДОСТО® доповнив ще й позитивний вплив на показник вологості м’яса птиці.
Dostofarm_dostoporoshok.pdf (449.7 Кб)
Інноваційний інструмент ефективного менеджменту свиноматок
У міру того, як ми продовжуємо вдосконалювати прибутковість виробництва свинини, підтримання кондиції тіла свиноматок за допомогою управління системи годування буде продовжувати економити гроші, зменшувати різнобій в стаді і мати позитивний вплив на продуктивність стада. Від нових технологій до кращого управління годівлею та поліпшення якості кормів на комбікормових заводах – виробники постійно шукають способи підвищити ефективність утримання свиноматок. Використання такого інструменту, як Каліпер, може допомогти підняти ефективність на новий рівень.